4. 6. 2015

OS Demokracie 89'

Člověku je divně když se zamyslí nad situací v naší republice. Napadlo mě, že se dá náš stát
přirovnat k počítači. 

V roce 1989 jsme si pořídili krásný, nový počítač v národních barvách, jeden z nejlepších na trhu,
a nainstalovali jsme Demoverzi operačního systému Demokracie '89. Všem se systém líbil, spousta barev, zvuků, krásné a jednoduše vypadající uživatelské rozhraní, připojení k celému světu neomezeně. Jenže demo skončilo a nikomu se už nechtělo nainstalovat novou, plnou verzi softwaru.

A tak systém zastarával, časem nešly instalovat ani aktualizace, a tak náš počítač zůstal pod vládou starých ovladačů. Nikdo se neobtěžoval obnovit ani Firewall, nebo Antivir takže jsme zůstali napospas všem, kteří se chtěli na nás přiživit, či nás připravit o data, nebo peníze. Systém je dokonce tak neschopný, že už nezvládá řešit ani příval stížností od uživatelů a ve většině případů mlčí, nebo udělá něco úplně jiného.

Největším problémem se však stává to, čemu měl právě operační systém Demokracie zabránit. Stará data a historie se zase začínají vymazávat a přepisovat pochybnými soubory, které se do systému dostávají právě díky otupělosti uživatelů, zvyklých na zastaralý „pořádek“. Jediné co zatím neselhává jsou tedy textury. Opravdu ale chceme čekat až začne vysazovat i to?

Jaké je ale řešení?
Pokud se nechceme spokojit s tím jak je to teď, nebývá nám nic jiného než se zbavit zastaralého
systému, ideálně zbavit se celého zamořeného počítače a pořídit lepší a výkonnější. Dokud však
budou uživatelé stále jen posílat chybová hlášení, nic se nezmění!

Nikdo z vás přeci nechce Windows '95, proč si tedy necháváme líbit tohle?

Žádné komentáře:

Okomentovat