3. 6. 2015

To be, or not to be?

Starší úvaha, ale moc jsem se v názoru nezměnil.
Být či nebýt, toť otázka!

Tuto repliku z Hamleta zná asi každý.

Já ji však chci stylizovat na ZAKÁZAT ČI NEZAKÁZAT? Tohle už se samozřejmě netýká ani Hamleta, ani smyslu života. Týká se to mého postoje k organisacím Neonacistů, Skinheadů a komunistů.


Pokud se týká první organisace jsem jednoznačně pro zákaz. Nechci nikoho omezovat v
našem demokratickém státě, kde od roku 1989 není trestný čin mít svůj názor, či přesvědčení, ale pokud se to týká hejsků, kteří o minulosti fašismu, posléze nacismu mají velmi zkreslené informace a iluze, není co řešit. A zakládat dnes stranu s přídomkem „DĚLNICKÁ“ či s názvem „HNUTÍ ODPORU“ je dle mého názoru vůči obětem války neetické a naprosto nepřípustné!
Zakázat a na školách zavést řádné vyučování dějepisu. Například probírat pravěk, starověk a středověk celé Evropy a celého světa já nevím jak dlouho a potom prosvištět důležité události 20. století za jeden rok, mi přijde celkem uhozené.

Pokud bychom se totiž řádně věnovali výuce dějin pro nás i celý svět snad nejdůležitějšího století, možná, že by podobné organisace nikdy nevznikly...

V tomto ohledu byl výborný komunistický režim. Uznávám, že výuka dosti uhýbala doleva, ale na druhou stranu byly úžasné besedy s válečnými veterány, kteří hrůzy války prožili a povinná účast na promítání mnohdy svérázných sovětských filmů, která ovšem nikomu až tak neublížila. 


Nezapomínám na to, že Komunismus mnoha lidem ublížil, rozbil mnoho rodin, naprosto
nás izoloval od mnohem vyspělejšího „kapitalistického“ západu, ovšem mnozí pamětníci dosvědčí, že se spousta lidí měla mnohem lépe než dnes. Například nebyla tak velká nezaměstnanost, protože kdo pracovat chtěl, tak mohl.
Samozřejmě je děsné jak se zde pod vedením Moskvy zacházelo se západními letci a vojáky, kteří si na začátku války vybrali "špatnou" stranu. A to už vůbec nemohu tolerovat politické vraždy a fingované procesy. Je neuvěřitelné jak snadno se v té době dostal člověk na mnoho let do „lochu“ v horším případě rovnou do uranových dolů. Ale to bylo pod vedením „přátel“ z Moskvy.

Dnes je jiná doba a podle mě se v této rudé straně mnohé změnilo. Dokonce si myslím, že už dnes není rozdíl mezi KSČM a jinými poslaneckými kluby. Rozdíly se setřely a strany si nemají co vyčítat.

Můžete se mnou nesouhlasit, můžete mi nadávat, ale to je asi tak vše co můžete dělat... Máme přeci demokracii...

Žádné komentáře:

Okomentovat